Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Lefegyverző őszinteség
  2007-07-10 06:06:26, kedd
 
  Lefegyverző őszinteség
Kulcsár Anna
2007. július 10. 0:01
http://www.mno.hu/index.mno?cikk=419882&rvt=114

Magyar Nemzet
Fontosnak és hasznosnak tartja a Papp-jelentést a Fidesz - nyilatkozta Demeter Ervin, az ellenzéki párt képviselője. A szakterületet ismerő honatya szerint a tavaly október 23-i rendőri intézkedések elemzése nyomán mód nyílik a sértett állampolgárok erkölcsi, anyagi és jogi kártérítésére.
Az Országos Rendőr-főkapitányság honlapján közzétett, állítólag minden részletet tartalmazó jelentés első olvasásra valóban meglepő, sőt helyenként lefegyverző őszinteségről tesz tanúbizonyságot.

Mégsem biztos, hogy okunk van a felhőtlen optimizmusra. A Papp Károly dandártábornok által irányított bizottság jelentése ugyanis összegzésként azt közli: a főváros területén végrehajtott rendőri művelet részeként a csapaterős tevékenység alapvetően törvényes volt, bár több elemében is szakszerűtlennek mutatkozott.
Csakhogy ami szakszerűtlen, az az esetek többségében jogszerűtlen is: az attak megsértette a rendőrségi törvényt, az alkotmányt, a büntető és a polgári törvénykönyvet. Ezt a bizottság több megállapítása igazolja. Például a Fidesz nagygyűlésén, az Astoriánál ,,a gyülekezési jog zavartalan biztosítása nem került garantálásra". Kiderült, hogy a rendezvény helyszíni parancsnoka nem intézkedett az eseményt ,,megzavarni szándékozó személyek hatékony távol tartásáról, elhatárolásáról". A hatósági emberek aránytalan erőszakossággal léptek fel. Nem tudni, ki intézkedett a lovas rendőrség bevetéséről. A rendőrök nem viseltek azonosító jelvényt, símaszkot viszont igen. Egy szakvélemény szerint az egységeknél nem rendszeresített vadászpuskákból a rendszerbe be nem állított gumilövedéket lőttek ki, ráadásul fejmagasságban, noha ez szintén tilos. Szabálytalan volt a könnygázgránátok alkalmazása is.
A gumilövedék, a könnygáz és az azonosítók ügyét jelenleg a Katonai Főügyészség vizsgálja. A hét végéig várhatóan eldöntik, hogy egyes rendőri vezetők elkövették-e az elöljárói gondoskodás megsértését és más katonai bűntetteket. Nyomoznak a tettlegességek, bántalmazások miatt is. Eddig vajmi kevés eredményt tudtak felmutatni az ügyészség nyomozó részlegei. Beláthatjuk: a bizonyítás nehéz. Azonosító nem volt, jegyzőkönyv, rendőri jelentés nem készült. Ám ez az ügyek jelenlegi állása szerint csak szakmai hiba, ami megakadályozza a jogsértések felderítését.
Bízzunk abban, hogy a vádhatóság mint független, pártatlan intézmény, teljesíti hivatását, amelyet nemrégiben, az ügyészség napján Sólyom László a következőképp fogalmazott meg az ügyészekhez írt levelében: ,,Az ügyészségtől elvárható, hogy az alapvető jogokat védve és tiszteletben tartva az állami szervek által elkövetett törvénytelenségek esetében is igazságot szolgáltasson. Az állampolgároknak egy pillanatra sem szabad meginogniuk abban, hogy az ügyészség működését ezek az alapelvek határozzák meg."
Nem lehet kétségünk afelől, hogy - a Papp-jelentés nyilvánosságra hozatalával párhuzamosan - a politikai szférában voltaképp a felelősség elhárítása zajlik. Erre utal, hogy Gergényi Péter budapesti és Bene László országos főkapitányt június közepén úgy váltotta le a kormány, hogy egyidejűleg szakmai munkásságuk elismeréseként Szent György-díjjal tüntette ki őket. Petrétei József akkori rendészeti miniszter maga is úgy állt fel a bársonyszékből, hogy már ismerte a most nyilvánosságra hozott, március 29-i dátummal írásba foglalt jelentést.
Feltűnő az is, hogy Gyurcsány Ferenc részére - mert veszélyeztetettségének foka nőtt - az utóbbi napok hírei szerint ötvenmillió forintért páncélozott autót szereznek be. A miniszterelnök fél, s ez a jó szándékú, békés polgárokban félelmet kelthet.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: szakszerűtlennek, könnygázgránátok, állampolgároknak, tanúbizonyságot, vadászpuskákból, rendszeresített, erőszakossággal, elhatárolásáról, miniszterelnök, megakadályozza, tettlegességek, fejmagasságban, elismeréseként, nyilvánosságra, dandártábornok, törvénykönyvet, bársonyszékből, következőképp, bántalmazások, állampolgárok, kártérítésére, őszinteségről, szakterületet, szakszerűtlen, gumilövedéket, összegzésként, megállapítása, szolgáltasson, főkapitányság, jogszerűtlen, tiszteletben, szakvélemény, optimizmusra, felderítését, szabálytalan, ügyészségtől, ellenzéki párt, szakterületet ismerő, tavaly október, sértett állampolgárok, felhőtlen optimizmusra, főváros területén, csapaterős tevékenység, attak megsértette, rendőrségi törvényt, polgári törvénykönyvet, bizottság több, rendezvény helyszíni, eseményt „, hatósági emberek, lovas rendőrség, szakvélemény szerint, Kulcsár Anna, Magyar Nemzet, Demeter Ervin, Országos Rendőr-főkapitányság, Papp Károly, Katonai Főügyészség, Sólyom László, Gergényi Péter, Bene László, Szent György-díjjal, Petrétei József, Gyurcsány Ferenc,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Semmit ne higgy el  A fenyő nem szép fa, (...)  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A Föld napja  Facebookon kaptam  A boldogság ült a világvégén  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 25  Két tekintet van  Sokkal bölcsebb a természet,  Facebookon kaptam  Kamarás Klára : Leszünk-e...?  Muratáj  Muratáj  Környezetvédelem  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Környezetvédelem  Facebookon kaptam  A lelki élet nem arról szól, ....  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az idő elsodorja létezésünk  képre írva  Önmagaddal nem lehetsz elégede...  Az udvariasság alapja: önismer...  Facebookon kaptam  Környezetvédelem  Paul David Tripp Április 25  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  S a dalok tanulsága  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam Krisztina b...  Facebookon kaptam  Szent György nap  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Április 22. a Föld napja,  Két tekintet van  A Gömb  Emlék  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  A boldogság ült a világvégén  Maradék idő  Önmagaddal nem lehetsz elégede...  Nagyon furcsa szeretni valakit...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az elfogadásnak...  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Balatoni elégia  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  A boldogság ült a világvégén  Környezetvédelem  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét  Föld napja április 22  Beney Zsuzsa  Facebookon kaptam  Viharban csak az a fa marad ál...  Föld napja április 22  Szép estét kedves látogatóimna...  Föld napja április 22  Két tekintet van  A könnyek összegyűjtése  Bizonyos kulturális szint nélk...  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Föld napja április 22  A könnyek összegyűjtése  Jó éjszakát  Beney Zsuzsa  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Két tekintet van  Föld napja április 22  Bizonyos kulturális szint nélk...  Miért nem menti meg Jézus...  Facebookon kaptam  A világnak égető szüksége van ...  William Shakespeare idézet  Tehetségtelen gyerek nincs.  Facebookon kaptam  Ébredj  A fák lelke  Paul David Tripp Április 25  Muratáj 
Bejegyzés Címkék
ellenzéki párt, szakterületet ismerő, tavaly október, sértett állampolgárok, felhőtlen optimizmusra, főváros területén, csapaterős tevékenység, attak megsértette, rendőrségi törvényt, polgári törvénykönyvet, bizottság több, rendezvény helyszíni, eseményt &#8222, hatósági emberek, lovas rendőrség, szakvélemény szerint, könnygázgránátok alkalmazása, azonosítók ügyét, elöljárói gondoskodás, ügyészség nyomozó, bizonyítás nehéz, ügyek jelenlegi, jogsértések felderítését, vádhatóság mint, ügyészség napján, következőképp fogalmazott, ügyészségtől elvárható, alapvető jogokat, állami szervek, ügyészség működését, alapelvek határozzák, politikai szférában, felelősség elhárítása, most nyilvánosságra, utóbbi napok, szakszerűtlennek, könnygázgránátok, állampolgároknak, tanúbizonyságot, vadászpuskákból, rendszeresített, erőszakossággal, elhatárolásáról, miniszterelnök, megakadályozza, tettlegességek, fejmagasságban, elismeréseként, nyilvánosságra, dandártábornok, törvénykönyvet, bársonyszékből, következőképp, bántalmazások, állampolgárok, kártérítésére, őszinteségről, szakterületet, szakszerűtlen, gumilövedéket, összegzésként, megállapítása, szolgáltasson, főkapitányság, jogszerűtlen, tiszteletben, szakvélemény, optimizmusra, felderítését, szabálytalan, ügyészségtől, intézkedések, garantálásra, végrehajtott, nagygyűlésén, párhuzamosan, ötvenmillió, munkásságuk, parancsnoka, gyülekezési, alkalmazása, polgárokban, tevékenység, jogsértések, ügyészekhez, intézkedett, fogalmazott, bevetéséről, páncélozott, gumilövedék, egyidejűleg, hozatalával, egységeknél, mutatkozott, lefegyverző, többségében, biztosítása, főügyészség, beláthatjuk, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4939
  • e Hét: 19169
  • e Hónap: 30280
  • e Év: 183776
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.